Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı Hakkında Duyuru

\n\n

31 Temmuz 2021 Cumartesi Günü Yapılan Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yazılı Sınavı İle İlgili Duyuru

\n\n

"31 Temmuz 2021 Cumartesi günü saat 10:00’da Karadeniz Teknik Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (KTU UZEM) koordinasyonunda gerçekleştirilen Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yazılı sınavı ile ilgili olarak, sınav hizmetinin verildiği Üniversitelerden alınan geri bildirimler ve kamuoyuna yansımış hususlar ile ilgili Sınav Koordinasyon Kurulu toplanmış ve gerekli değerlendirmeleri yapmıştır. Görevde Yükselme Yazılı Sınavı gruplarına ait değerlendirmede, sınav hizmetinin verildiği 11 Üniversite ile ortaklaşa belirlenen ve https://gys.ktu.edu.tr/ web adresinde ilan edilen sınav içeriğinde, “TC Anayasası” altında “Anayasanın Yükseköğretime İlişkin Maddeleri” nin yer aldığı, buna karşın sınavda “TC Anayasası” ile ilgili 21 adet soru sorulduğu dolayısıyla belirlenen ve ilan edilen içeriğin dışında sorular sorulduğu görülmüştür.

\n\n

11 ayrı üniversitede, görevde yükselme yazılı sınavı için 9, unvan değişikliği yazılı sınavı için 48 ayrı unvanda gerçekleştirilen ve toplamda 3.120 sorunun sorulduğu, ilgili üniversitelerimiz ile uyumlu ve işbirliği içerisinde gerekli ve yeterli sınav güvenliği ortamı sağlanarak ve üst düzey bir emek verilerek yürütülen bu süreçte, sınav kapsamı ile ilgili sehven yapılan bu hata bizleri de son derece üzmüştür. Bununla birlikte, adayların mağdur olmaması için Görevde Yükselme Yazılı Sınavının geçersiz sayılmasına, ilan edilen konu içeriği ve sınav kuralları ile söz konusu sınavın, 31 Temmuz 2021 Cumartesi günü sınava girmeye hak kazanan adaylar için 11 Eylül 2021 Cumartesi günü tekrar edilmesine karar verilmiştir. Unvan Değişikliği Yazılı Sınavları için, ilgili Üniversitelerle yapılan protokolde belirtilen ve https://gys.ktu.edu.tr/ web sitemizde ilan edilen sınav takvimine bağlı olarak süreç devam edecektir."

Saygı ile duyurulur.

6.08.2021 |  Personel Daire Başkanlığı